onsdag, marts 05, 2008

Eksamen i sproget

Lille Sabrina er til eksamen i dag - OK - det er vist et rigeligt stærkt ord. Hun bliver i dag sprogvurderet af en talepædagog. Det er et nyt tilbud til alle børn i 3-års alderen her i DK og vi har med glæde taget i mod det.
Ikke at jeg tror vi har et problem med hendes sprog - det går rigtigt godt og de er tilfredse i børnehaven og roser hende meget. Men det er da dejligt at få at vide hvordan det går og så vide om vi skal sætte ind nogle steder (også om børnehaven skal sætte ind).
Faktisk synes jeg det værste er at de første sønderjydske ord er begyndt at dukke op - men det var jo forventbart. Mine forældre snakker sønderjydsk - jeg snakker sønderjydsk med dem - men kun rigsdansk med Sabrina - men de præger jo hende og der kommer det sønderjydske frem. Også i børnehaven er der sikkert mange børn der snakker sønderjydsk - pædagoerne gør det ikke.

Sabrina vasker op i sommerhuset - hun vaskede op i en halv time og hun endte naturligvis op med at blive smader våd - men hun hyggede sig og det er det vigtigste.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Papegøjer snakker - vi andre taler ;-) held og lykke med den lille eksamen til Sabrina

Claus sagde ...

Måske vi taler eller snakker - men er det i princippet ikke det samme. Og jeg ser nu med fortrøstning på dagens "eksamen". I Kina da vi boede der var der en slags eksamen i børnehaven og det flere gange om året - derude testes børnene hele tiden - men da skal de jo også lære noget i børnehaven - ikke lege.

Anonym sagde ...

Hvor hun dog ligner sin mor på det billede:)

Claus sagde ...

Jo - hund ligner da sin mor lidt - det kommer vi da ikke om ved - har dog hendes Fars hår og hudfarve.